Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 1 dl víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- túró ( vagy totu)
- 1 tojás
- ízlés szerint édesítő ( nálam eritrit)
- reszelt citromhéj
- 1 cs.xilites vanlíás cukor
- pár csepp vaníilia aroma
Hozzávalók a morzsához:
- zabkorpa
- őrölt mandula
- eritrit
- 1 evőkanál kókuszolaj
Hozzávalók öntethez:
- totu krém ( vagy tejföl)
- eritrit
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Derelye szaggatóval kiszaggatjuk, és egy kávéskanál túró tölteléket teszünk a közepébe, és összenyomjuk. Sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg fel jönnek a víz tetejére. A zabkorpát a darált mandulával serpenyőben kevés kókuszolajon megpirítjuk, ha kihűlt ízlés szerint édesítővel ízesítjük. Megforgatjuk a morzsában, és leöntjük az ízesített öntettel.