Kacsamell édesburgonya krokettel, és meggymártással
2015. december 12. írta: fittdieta

Kacsamell édesburgonya krokettel, és meggymártással

Hozzávalók a kacsamellhez:

- 4 szelet kacsamell

- rozmaring

- fokhagyma

- só, szinesbors

Hozzávalók az édesburgonya kroketthez

- 2 db édesburgonya

- 10 dkg reszelt parmezánsajt

- só , szinesbors

- 1 tojás

- szerecsendió, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma granulátum

- zabliszt

- zabkorpa a panírozáshoz

- kókuszolaj a sütéshez

Hozzávalók a meggymártáshoz:

- 10 dkg magozott meggy

- 2 dl cocomas ( vagy tejszín)

- 2 evőkanál nyílgyökérliszt ( vagy étkezési keménytő)

- fahéj

- eritrit ( vagy más édesítő)

- szegfűszeg

Elkészítés:

A kacsamelleket megmosom, majd papírtörlővel szárazra törlöm. A bőrös felét egy éles késsel keresztbe csíkozom, figyelve, hogy a húst ne sértsem meg. Sóval, borssal és őrölt rozmaringgal átdörzsölöm.
Vastag aljú (nem teflonos) serpenyőt hevítek minden zsiradék nélkül és a kacsamellek mindkét oldalát (bőrös felével kezdem) 3-4 percig sütöm, közben a zsírt folyamatosan leöntöm. Ezután tepsibe teszem, és előmelegített sütőben 140-150 fokon kb. 40-50 percig sütöm.

Az édesburgonyát ( batátát ) meghámozzuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük, még melegen krumpli nyomóval összetörjük és hűlni hagyjuk.Az áttört batátához adjuk a tojást, a reszelt sajtot és a fűszereket, majd annyi zabliszttel, amennyit felvesz, viszonylag lágy tésztává dolgozzuk.A masszából egy evőkanállal kiveszünk egy adagot, nedves kézzel henger alakúra formázzuk, majd meghempergetjük a zabkorpában Ekkor alakíthatóbbá válik, így korrigálhatjuk az esetleges formai hibákat.Felhevített kókuszolajban pirosra sütjük, de sütés közben csökkentjük a lángot. Papírtörlőre szedjük, majd tálaljuk.

A meggyet felteszem főni éppen annyi vízben, ami ellepi. Szegfűszeggel, fahéjjal és eritrittel ízesítem, majd forrástól számított 5 percig főzöm. A cocomast egy külön tálkában kikeverem a nyílgyökérliszttel csomómentesre, majd a meggy levéből adok pár kanállal hozzá, és így együtt borítom bele az edénybe. Újabb forrástól számított 2 percig főzöm. Hidegen és melegen is tálalható.

img_0742.JPG

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr888168228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása