Hozzávalók:
- 8 db csiperke gomba
- 20 dkg light tolle trappista sajt
- 3 szál snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- Szafi Fitt CH csökkentő liszt ( vagy bármilyen gluténmentes, szénhidrát csökkentett liszt)
- zabkorpa
- 2 tojás
- kókuszolaj
- 1 dl cocomas ( vagy sima tejszín)
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, belekeverjük az apróra vágott snidlinget, és a többi fűszert, a fokhagymát, majd a kókusztejszínt. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, kitörjük a csonkjukat, és belenyomkodjuk a fűszeres sajtot. A megsózott gombákat hagyományos módon bepanírozzuk. Először beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül a zabkorpába. Bő kókuszolajban kisütjük, és papírtörlőre szedjük.