Narancsos Sütőtök fánk
2016. február 10. írta: fittdieta

Narancsos Sütőtök fánk

Hozzávalók:

- 30 dkg sütőtökpüré

- 30 dkg szénhidrát csökkentett Dia wellness liszt

- 1 tojás

- 30 g eritrit

- 20 g élesztő

- 1 dl mandulatej

- 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt

- 1 cs. xilites vaníliás cukor

- 5 evőkanál kókuszolaj

- egy csipet só

- 1 teáskanál reszelt vagy szárított narancshéj

- egy tk. fahéj

- egy tk. szerecsendió

Elkészítés:

 A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.

A langyon mandulatejben egy kávéskanál eritritet feloldunk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A sütőtök püréhez adjuk a lisztet, a tojást, az eritritet, a kókuszolajat, végül a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd a joghurtot és a fűszereket is hozzáadjuk. Tésztát dagasztunk, és letakarva hagyjuk legalább fél órát pihenni. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Az ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk, ahova később a lekvár került. Nem túlságosan forró, bő kókuszolajban kisütjük, úgy, hogy először a teteje kerül a kókuszolajba, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Papírtörlőre szedjük, és a tetejüket megszórjuk fahéjas porrá őrölt eritritben.

A fánk édesburgonyával is elkészíthető. Recept ITT

 

img_1495.JPG

img_1493.JPG

img_1497.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr188367776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása