Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtökpüré
- 30 dkg szénhidrát csökkentett Dia wellness liszt
- 1 tojás
- 30 g eritrit
- 20 g élesztő
- 1 dl mandulatej
- 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
- 1 cs. xilites vaníliás cukor
- 5 evőkanál kókuszolaj
- egy csipet só
- 1 teáskanál reszelt vagy szárított narancshéj
- egy tk. fahéj
- egy tk. szerecsendió
Elkészítés:
A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.
A langyon mandulatejben egy kávéskanál eritritet feloldunk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A sütőtök püréhez adjuk a lisztet, a tojást, az eritritet, a kókuszolajat, végül a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd a joghurtot és a fűszereket is hozzáadjuk. Tésztát dagasztunk, és letakarva hagyjuk legalább fél órát pihenni. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Az ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk, ahova később a lekvár került. Nem túlságosan forró, bő kókuszolajban kisütjük, úgy, hogy először a teteje kerül a kókuszolajba, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Papírtörlőre szedjük, és a tetejüket megszórjuk fahéjas porrá őrölt eritritben.
A fánk édesburgonyával is elkészíthető. Recept ITT