Joghurtos őszibarackos zabkása friss gyümölcsökkel, magokkal
2016. július 15. írta: fittdieta

Joghurtos őszibarackos zabkása friss gyümölcsökkel, magokkal

A rohanós reggeleken, vagy amikor a munkahelyemen reggelizek, mert reggel kardiózni megyek munka előtt, akkor mindig fahéjas zabkását eszek. Most nem rohantam, mégis zabkását kívántam,de nem akartam a szokványosat enni, így körbenéztem a hűtőmben, és ez lett belőle: Joghurtos- őszibarackos zabkása, a tetején sok gyümölcsök, olajos magvak.

Hozzávalók:

- 40 g zabpehely

- 1,5 dl cukormentes mandulatej

- 1,5 dl víz

- 100 ml zsírszegény natúr joghurt

- 1 őszibarack

- pár csepp vanília aroma

- pár csepp mandula aroma

- 3 tk. eritrit

Tetejére:

- 1 sárgabarack

- áfonya

- 5 szem mandula

-  5 szem durvára tört dió

Elkészítés:

Egy őszibarackot felkockázok, és 100 ml natúr, zsírszegény joghurttal krémesre turmixolom.Teflonos lábasba beleöntöm a zabpelyhet, és kicsit felmelegítem. Hozzáöntöm a víz és a tej felét, majd folyamatos kevergetés mellett a maradékot is hozzá öntöm. Majd folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig főzöm , amíg fel nem forr.Nem baj ha kicsit híg, mert a zab fel fogja szívni a tejet és a vizet. Ezután müzlis tálba vagy tányérba öntöm, és ha kicsit kihűlt hozzáadom a joghurtos őszibarack turmixot, az eritritet, (vagy egyéb édesítőt), a vanília aromát, és a mandula aromát. A díszítéshez vékony szeletekre vágom a sárgabarackot, és azzal díszítem. Rászórom az áfonyát, majd a mandulát, és a diót is.

Tápérték:

kcal: 360,1 g

fehérje: 15,13 g

szénhidrát: 49,07 g

zsír: 10.33 g

img_5513.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr518890680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása