Baconos stefánia szelet
2015. október 06. írta: fittdieta

Baconos stefánia szelet

Hozzávalók:

- fél kg darált pulykahús

- só, bors

- vöröshagyma

- fokhagyma

- 6 tojás

- bacon

- fasírt fűszerkeverék

Elkészítés:

Ízlés szerint a darált húsból fasírt masszát készítünk. Én a fenti fűszereket, fokhagymát, és pirított vöröshagymát adtam hozzá. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, úgy hogy mindkét oldalán túl lógjon a bacon. Beletesszük a hús massza felét, erre szorosan rátesszük a 6 főtt tojást, úgy hogy a két végét levágjuk. Ezután rátesszük a hús másik felét, és ráhajtogatjuk a bacon szalonnát, hogy teljesen befedje. A formát lefóliázzuk, majd beleállítjuk egy méretes tepsibe. Aláöntünk 1 pohár vizet és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Levesszük a fóliát, szép pirosra sütjük a tetejét, majd a sütőből kivéve átfordítjuk az egészet a tepsibe (ekkorra már a víz elfőtt belőle) és az alját is szép pirosra sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr507913750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.