Mandulás- fahéjas zabkása
2015. október 06. írta: fittdieta

Mandulás- fahéjas zabkása

Hozzávalók:

- 45 g zabpehely

- 1,5 dl cukormentes mandulatej

- 1,5 dl víz

- fahéj ízlés szerint

- 3 teáskanál eritrit

- zsírszegény kakaópor

- pár szem mandula

Elkészítés:

Teflonos lábasba beleöntöm a zabpelyhet, és kicsit felmelegítem. Hozzáöntöm a víz és a tej felét, majd folyamatos kevergetés mellett a maradékot is hozzá öntöm. Majd folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig főzöm , amíg fel nem forr.Nem baj ha kicsit híg, mert a zab fel fogja szívni a tejet és a vizet. Ezután müzlis tálba öntöm, és ha kicsit kihűlt hozzáadom az eritritet, vagy egyéb édesítőt.Fahéjat és kakaóport keverek hozzá, és natúr egész mandulával díszítem.

Tápérték( mandula nélkül)

Kcal 222

Fehérje 8,92

CH 33,87

Zsír 5,1
image2_2.JPG

image1_9.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr47900152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.