Túrós derelye
2015. október 10. írta: fittdieta

Túrós derelye

Hozzávalók a tésztához:

- 25 dkg zabpehelyliszt

- 1 db tojás

- 1 dl víz

Hozzávalók a töltelékhez:

- túró ( vagy totu)

- 1 tojás

- ízlés szerint édesítő ( nálam eritrit)

- reszelt citromhéj

- 1 cs.xilites vanlíás cukor

- pár csepp vaníilia aroma

Hozzávalók a morzsához:

- zabkorpa

- őrölt mandula

- eritrit

- 1 evőkanál kókuszolaj

Hozzávalók öntethez:

- totu krém ( vagy tejföl)

- eritrit

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Derelye szaggatóval kiszaggatjuk, és egy kávéskanál túró tölteléket teszünk a közepébe, és összenyomjuk. Sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg fel jönnek a víz tetejére. A zabkorpát a darált mandulával serpenyőben kevés kókuszolajon megpirítjuk, ha kihűlt ízlés szerint édesítővel ízesítjük. Megforgatjuk a morzsában, és leöntjük az ízesített öntettel.

image2_4_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr957953632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.