Szilvás diólepény
2015. november 08. írta: fittdieta

Szilvás diólepény

Hozzávalók:

- 20 dkg Dia wellness liszt

- 1 cs. szárított élesztő

- 1,5 dl mandulatej

- 1 csipet só

- 1 tojássárgája

- 2 evőkanál eritrit

- 2 dkg kókuszzsír

Hozzávalók a krémhez:

- 1,5 dl mandulatej

- 10 dkg eritrit

- 30 dkg darált dió

- 6 szem szilva

- őrölt fahéj

- por eritrit

Elkészítés:

A langyos mandulatejben az élesztőt felfuttatjuk. A  liszthez hozzáadjuk a tészta hozzávalóit, végül a tejben elkevert élesztőt is hozzáadjuk. Összegyúrjuk, majd konyharuha alatt duplájára kelesztjük. Addig elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a por eritritet, és a darált diót. Lassú tűzön krémesre főzzük. A szilvákat kimagozzuk, majd negyedekre vágjuk. Ízlés szerint fahéjjal, eritrittel ízesítjük. Ha a tészta megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk, akkorára, hogy egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsit ki tudjunk bélelni vele. Erre rásimítjuk a diós krémet, majd ráhelyezzük a szilvákat. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.

image-1_26.jpg

 image-1_25.jpg

 image-1_27.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr368056376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.