Paleo pizzás croissant
2015. december 06. írta: fittdieta

Paleo pizzás croissant

Hozzávalók: (8 darabhoz)

- 120 g Szafi Fitt paleo kelt tészta helyettesítő nyújthatós sós liszt (ITT kapható!)

- 35 g Szafi Fitt kókuszolaj (kókuszolaj ITT!) - folyékony (!!!)

- 140 g meleg(!!!) víz

- 1 M-es tojásfehérje

- szezámmag

- light trapista (aki eheti)

- 1 tojás a kenéshez ( aki eheti)

Töltelék:
- 1 doboz sűrített paradicsom
- oregano
- fokhagymakrém
- 1 tk. Szafi Fitt bambuszrostliszt (így nem folyik ki a krém)
Eredeti recept itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/11/szafi-fitt-dietas-pizzas-croissant.html
Elkészítés
Első lépésként öntsük össze a 4 hozzávalót, majd nagyon gyors mozdulatokkal keverjük, végül dagasszuk csomómentesre. (kb. 1-2 perc mire eléri a tökéletes állagot)
Ezután 2 szilikonos zsírpapír közt vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra.
Az így kapott tésztát vágjuk 8 részre, majd készítsünk belőle croissant. A tetjét megkentem egy tojással, szezámmagot, és light sajtot szórtam rá, de ez elhagyható.
Ezután előmelegített sütőben légkeveréses funkción 180 fokon 25 perc alatt süssük készre.
Miután kisült nagyon fontos, hogy várjuk meg, hogy teljesen hűljön ki, és csak ezután fogyasszuk!!!
 
Egyéb megjegyzés:
Ha a töltelékbe teszünk bambuszrostlisztet, akkor hűtőbe tároljuk (már ha 2 nap alatt nem esszük meg :) )!  
A hűtőben a kókuszzsír miatt már nem lesz olyan puha, de ha fogyasztás előtt 1-2 órával kivesszük (és zacskóba tesszük), akkor újra finom puha lesz.
A kisült croissant le is fagyasztható. (Szobahőmérsékleten zacskóba hagyjuk felengedni).
img_0683.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr798144192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.