Zablisztes zserbó muffin
2015. december 10. írta: fittdieta

Zablisztes zserbó muffin

Hozzávalók:

- 15 dkg kókuszolaj
- 10 dkg eritrit
- 1 csomag xilites vanillincukor 
- 2 db tojás
- 15 dkg zabliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 1 dl mandulatej
- 3 evőkanál xilites sárgabaracklekvár 
- 12 teáskanál sütésálló xilites sárgabaracklekvár (muffinonként 1 kávéskanál)

Tetejére:

- 3 csík cukormentes magas kakaótartalmú étcsoki

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük habosra a kókuszolajat az eritrittel, illetve a vanillincukorralAdjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.
A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a darált dióval. Keverjünk hozzá három evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.
A szilikonos muffinformába félig adagoljuk a tésztát.Szórjunk a tetejére darált diót, és tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 20 percig.
Az étcsokoládét feldaraboltam, és a muffinok tetejére szórom, majd további 5 percig sütöm.
image-1_39.jpg
image-1_38.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr578155168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.