1. Mákos aszalt meggyes szaloncukor: ( 20-25 darabhoz)
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg aszalt meggy / vörösáfonya
- 20 dkg porrá őrölt eritrit
- 5 dkg cukormentes étcsoki
- 2 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
A darált mandulát keverjük el mákkal, az apróra vágott aszalt áfonyával és a porcukorral. Adagoljunk hozzá cseppenként annyi vizet, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk.Formázzunk szaloncukrokat, majd mártsuk őket a vízgőz felett megolvasztott csokoládéba. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni, utána csomagoljuk.
2. Diós narancsos szaloncukor: ( 25-30 darabhoz)
- 5dkg cukormentes étcsokoládé
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 12 dkg darált dió
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál rum
- fél narancs reszelt héja
- fél narancs leve
- fél citrom leve
- 2 evőkanál xilites sárgabarack lekvár
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, formázzuk szaloncukrokat, majd mártsuk őket a vízgőz felett megolvasztott csokoládéba. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni, utána csomagoljuk.
3. Marcipános szaloncukor:( 20-25 darabhoz)
- 20 dkg hámozott darált mandula
- 20 dkg porrá őrölt eritrit
- 1 mokkáskanál mandula aroma
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evkanál kókuszzsír
Elkészítés:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy formázható masszát kapjunk.Formázzuk szaloncukrokat, majd mártsuk őket a vízgőz felett megolvasztott csokoládéba. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni, utána csomagoljuk.