Tejszínes meggyleves habgaluskával
2016. január 19. írta: fittdieta

Tejszínes meggyleves habgaluskával

Hozzávalók:

- 250 g meggy

- 185 g cocomas

- 1 evőkanál nyílgyökérliszt

- ízlés szerint eritrit

- 6 db szegfűszeg

- fahéj ízlés szerint

- fél citrom

- 2 db tojásfehérje

- 5 dkg eritrit

- csipet só

Elkészítés:

A meggyet vízzel felengedjük, és feltesszük főni, ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha felforrt a levet átöntjük egy másik edénybe. Kicsit hagyjuk a meggyet kihűlni,közbe a szegfűszeget vegyük ki belőle. Majd turmixoljuk össze. Öntsük fel a levével, és tegyük vissza főni. A cocomast a nyílgyökérliszttel keverjük ki, majd ha a meggylé felforrt öntsük hozzá. Ezután még ízesíthetjük, illetve reszeljünk hozzá kb. fél citrom héjat.

A habgaluskához a tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Mikor már félkész hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük a habot. Gyöngyöző vízbe kanállal szaggatjuk, és egy percig főzzük mindkét oldalát.

img_1195.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr538286814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.