Batáta avagy édesburgonya fánk
2016. január 24. írta: fittdieta

Batáta avagy édesburgonya fánk

Hozzávalók:

- 30 dkg édesburgonya ( főzve)

- 30 dkg szénhidrát csökkentett Dia wellness liszt

- 1 tojás

- 30 g eritrit

- 20 g élesztő

- 1 dl mandulatej

- 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt

- 1 cs. xilites vaníliás cukor

- 5 evőkanál kókuszolaj

- egy csipet só

- 1 teáskanál reszelt vagy szárított narancshéj

- egy tk. fahéj

- egy tk. szerecsendió

Elkészítés:

Az édesburgonyát feltesszük főni enyhén sós vízben. Mikor megpuhult, krumplinyomón átpaszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. A langyon mandulatejben egy kávéskanál eritritet feloldunk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tört burgonyához adjuk a lisztet, a tojást, az eritritet, a kókuszolajat, végül a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd a joghurtot és a fűszereket is hozzáadjuk. Tésztát dagasztunk, és letakarva hagyjuk legalább fél órát pihenni. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Az ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk, ahova később a lekvár került. Nem túlságosan forró, bő kókuszolajban kisütjük, úgy, hogy először a teteje kerül a kókuszolajba, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Papírtörlőre szedjük, és a tetejüket megszórjuk fahéjas porrá őrölt eritritben.

 img_1314.JPG

img_1317.JPG

img_1315.JPG

img_1321.JPG

img_1319_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr648305694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.