Bulgurkoch avagy rizsfelfújt újragondolva
2016. február 04. írta: fittdieta

Bulgurkoch avagy rizsfelfújt újragondolva

Hozzávalók:

- 140 g bulgur

- 1 dl víz

- 3 dl cukormentes mandulatej

- 50 g eritrit

- 1 cs. xilites vaníliás cukor

- vanília aroma

- reszelt citromhéj

- 3 kis méretű tojás

- 1 csipet só

- 1 teskanál zabliszt ( vagy dia-wellness liszt, gluténmentes liszt)

- 25 g vaj

Elkészítés:

A bulgurt lábasba tesszük, és kicsit megmelegítjük, majd felöntjük a vízzel, és teszünk bele egy csipet sót. Ha megszívta magát a vízzel hozzáöntjük a tejet, és alacsony lángon,néha kevergetve, lefedve, addig főzzük amíg felissza a tejet. Utána keverjük hozzá a citromhéjat, az eritritet, vanília aromát. Utána hagyjuk pihenni, addig a maradék tejet is felissza. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, és a bulgurhoz adjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a bulgurhoz keverjük. Az egészet egy 20*20 cm-es szilikonos tepsibe öntöttem, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem. A tetejét por eritrittel megszórtam, és lekvárral tálaltam.

img_1386.JPG

img_1388.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr668331572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.