Parmezános borsófőzelék
2016. február 09. írta: fittdieta

Parmezános borsófőzelék

Hozzávalók:

- 200 g friss borsó ( vagy gyorsfagyasztott)

- 50 g parmezánsajt

- só

- 1 kis fej vöröshagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- bors

- 2 evőkanál nyílgyökérliszt ( vagy étkezési keményítő, aki fogyaszt)

Elkészítés:

A borsót forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt megfőzzük majd leszűrjük. Egy magas falu edényben a vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd ráöntjük a borsót, és felöntjük azzal a vízzel amiben a borsó főtt. Ízesítjük a fűszerekkel, majd ha már majdnem forr, beleszórjuk a nyílgyökérlisztet, és alacsony lángon 5-10 percig főzzük. Végül beleszórjuk a parmezánsajtot, és még 5 percig főzzük. Tálalhatjuk tükörtojással, vagy fasírttal.

Tápérték 1 adagban feltét nélkül:

kcal: 239.53

fehérje: 13.07 g

szénhidrát: 29.15 g

zsír: 7.68 g

img_1402.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr808335762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.