Csirke húsleves
2016. február 28. írta: fittdieta

Csirke húsleves

Pár éve már,hogy rendszeresen főzök, mégis ez az első húslevesem. Nem értem miért, mert nem kell hozzá nagy tudomány. Anyukám gyors fel is hívtam, hiszen ez az az étel, amit mindenki pont úgy szeret, ahogy otthon ette régen :)

Hozzávalók:

- 80 dkg csirkeaprólék

- 15 dkg csirkemáj

- 1 sárgarépa

- 1 vöröshagyma

- 1 csokor petrezselyem

- 2 szál zeller

- 2 petrezselyem gyökér

- 1 vöröshagyma

- só , egészbors

- 2 leveskocka

Elkészítés:

A csirkét és a belsőséget megmossuk, vízbe tesszük és fel tesszük főni. Amíg fő megpucoljuk a zöldségeket, és csíkokra vágjuk. Ha felforrt a víz, kiszedjük a csirkét, és leöntjük a vizet, elmossuk az edényt. Újra teletöltjük vízzel ( 4 liter), és visszarakjuk a csirkét, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, és letakarjuk fedővel. Alacsony lángon, ügyelve rá, hogy ne forrjon fel, épp csak gyöngyözzön 2-2,5 órát főzzük. Szénhidrát csökkentett csigatésztával tálaljuk.

Tápérték 100 grammban

   kcal: 29.2
   fehérje: 4.19
   szénhidrát: 0.79
   zsír: 1.06

img_1671.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr658397942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.