Paszternák morzsás lekváros nudli
2016. április 06. írta: fittdieta

Paszternák morzsás lekváros nudli

Paszternákból már több olyan receptet készítettem, amit hagyományos burgonyából készülne. Ilyen volt például a  paszternák pogácsa, krumplis pogácsa helyett. Most pedig nudli készült belőle, morzsával, cukormentes lekvárral.

Hozzávalók 1 adaghoz:

- 100 g paszternák

- 25 g kókuszliszt

- 2 g útifűmaghéj

- 25 g Szafi fitt süteményliszt

- 15 g zabkorpa

- 15 g eritrit

- 30 g sárgabarack lekvár xilittel

- 50 g víz

Elkészítés:

A paszternákot megpucoljuk, felkockázzuk, és feltesszük főni enyhén sós vízben. Ha megfőtt krumplinyomón áttörjük, majd utána én pürésítettem is, hogy teljesen krémes legyen. Hozzáadjuk a süteménylisztet, kókuszlisztet, utifűmaghéjat, és annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából nudlikat formálunk, és forró vízbe tesszük, kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére kész is. A zabkorpát egy serpenyőben átpirítjuk, ha kihűlt hozzáadjuk az eritritet, és beleforgatjuk a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.

Tápérték az egész adagban

kcal: 249.55

fehérje: 10.45

szénhidrát: 46.2

zsír: 3.88

 

01009d43576f58039340ef1352168e99ecdfef08dd.jpg

 

01737293b714a0f1ea545c7cea1b4cd91c819244c0.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr338471076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.