Túróval töltött gomba
2016. április 14. írta: fittdieta

Túróval töltött gomba

Imádom a töltött gombás recepteket ( mint a paradicsommal mozzarellával töltött gomba) , hiszen nagyon sok mindennel tölthető, és könnyű ebéd vagy vacsora készíthető belőle. 

Hozzávalók 2 adaghoz:

- 340 g csiperke gomba ( nekem ez 6 darab gomba volt) 

- 360 g zsírszegény túró

- só, bors, őrölt pirospaprika

- 50 g Tolle light trappista sajt

Elkészítés:

A gombákat alaposan megmossuk, és kitörjük a csonkjukat, Elkészítjük a túrós tölteléket. A túrót villával összetörjük, és a fűszerekkel ízesítjük. A tölteléket betöltjük a gombákba, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire tesszük, és 165 fokon 20 perc alatt készre sütjük a gombákat. Köretként bármit tálalhatunk hozzá, édesburgonyát, bulgurt, kuszkuszt. Vacsorának is tökéletes lehet egy kis salátával.

Tápérték 1 adagban ( nálam 3 gomba) köret nélkül:

kcal: 220.48 g

fehérje: 36.61 g

szénhidrát: 14.04 g

zsír: 3.55 g

img_2408.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr378586612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.