Sajtos joghurtos sült túró galuska
2016. április 19. írta: fittdieta

Sajtos joghurtos sült túró galuska

A túrós nokedli sütve is finom tud lenni. És bár a sonka, sajt kombináció növeli a zsír értékét, a túró miatt kifejezetten fehérjedús lett az étel. A nokedli receptjét, Szafi receptje alapján készítettem.

Hozzávalók: ( 4 kis adag)

- 300 g zsírszegény túró

- 10 g útifűmaghéj liszt

- 10 g tengeri só

- 140 g zabliszt

- 2,5 dl víz

- 100 g tolle light trappista sajt

- 80 g parasztsonka

- 200 ml zsírszegény natúr joghurt

Elkészítés:

A túrót, útifűmaghéjlisztet, sót, zablisztet, vizet összekeverjük, hogy nokedli tészta állagot kapjunk. Forró, de nem lobogó enyhén sós vízbe szaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére leszűrjük. Összekeverjük az apró kockákra vágott sonkával, és a joghurt felével. Hőálló edénybe öntjük ( nekem 20*20 cm-es szilikonos tepsi volt). A tetejére simítjuk a joghurt másik felét, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöttem. Azért, hogy a sajt is szépen megpiruljon, az utolsó 10 perc grill funkción volt.

Tápérték 1 adagban ( 250 g)

kcal: 337.42

fehérje: 31.66

szénhidrát: 29.06

zsír: 9.95

img_1826.JPG

img_1827.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr978449180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.