Lazac narancsos mangó mártásban édesburgonyával
2016. július 02. írta: fittdieta

Lazac narancsos mangó mártásban édesburgonyával

Imádom a lazacot, bármikor bármennyit. Viszont valamiért mostanában nem készítettem. Most pótoltam, és annyira jól esett, szerintem két hétig lazac lesz ebédre. Ezzel a narancsos mangós mártással pedig igazán hűsítő és nyári fogás lett. Az édesburgonya pedig mindig nyerő köret nálam.

Hozzávalók a lazacoz (3 adaghoz) :

- 3 szelet lazac

- só

- bors

- paleo hal fűszerkeverék

- 1 citrom

- kókuszolaj a sütéshez

Lazac elkészítés:

A filéket szárazra törlöm, és alaposan bedörzsölöm a fűszerekkel mindkét felét. Egy serpenyőben kevés kókuszolajat hevítek, és közepes lángon sütöm kb.  percig mindkét felét. A sütési idő függ a hal vastagságától , és hogy mennyire akarjuk jól átsülve. Tálalásnál citromlével locsoljuk meg.

Hozzávalók a mártáshoz (3 adaghoz):

- 1 narancs

- 1 mangó

- 1 dl cukormentes mandulatej

- 1 dl víz

- 1/2 kk. gyömbér

Mártás elkészítése:

A mangót és a narancsot megpucolom, és kockára vágom. A tej felével és a víz felével felteszem főni. Mikor már levet enged, és összeesett botmixerrel pürésítem. Ezután vissza teszem főni alacsony lángon, hozzáadom a maradék tejet és a vizet, és gyömbérrel ízesítem. H felforrt lehúzom a tűzről, és hagyom kihűlni.

Édesburgonyát tálaltam hozzá, az elkészítését ITT találod.

Tápérték (egy adag) (180 g lazacban és 1 adag mártásban 60 g édesburgonyában )

kcal 370

fehérje 38 g

szénhidrát 28 g

zsír 12 g

img_5208.JPG

img_5209.JPG

img_5210.JPG

 

img_5207.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr528860720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.