Vanília proteines áfonyás mini palacsinta
2016. július 23. írta: fittdieta

Vanília proteines áfonyás mini palacsinta

Múltkor már elkészítettem ezt a vanília proteines mini palacsintát, amit akkor gyümölccsel, és paleo vanília pudinggal tálaltam. Most ezt turbóztam fel egy kicsit, hogy a tésztájába bele kevertem egy kis áfonyát, és úgy sütöttem meg. A tetejét most sárgabarackkal, áfonyával, waldenfarms cukormentes csokisziruppal, és rizs tejszínhabbal díszítettem.

Hozzávalók: ( 16 darab mini, kb. 6-8 cm átmérőjű palacsintához) ( 2 adaghoz)

- 40 g kókuszliszt

- 30 g zabliszt

- 1 teáskanál sütőpor

- 10 g Biotech Iso whey zero vaníliás proteinpor

- 60 g tojásfehérjelé ( vagy ennek megfelelő tojásfehérje)

- 10 g eritrit

- 2 dl víz

- 30 g áfonya

- kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A kókuszlisztet, a zablisztet, a sütőport, és a vaníliás fehérjét összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és félidőben az eritritet is beleszórjuk, és kemény habbá verjük vele. A száraz anyagokhoz hozzákeverjük a vizet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Csomómentesre kikeverjük, a hagyományos palacsintánál sűrűbb masszát kell kapnunk. Tehetünk még hozzá eritritet vagy vanília aromát, de nekem a fehérjeportól pont elég édes és vanílilás lett. Végül a palacsinta tésztába óvatosan belekeverjük az áfonya szemeket.

Egy palacsintasütőt szilikonos ecset segítségével vékonyan kikenünk kókuszolajjal, és körülbelül egy evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőre, és közepes lángon mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. A palacsintasütőben egyszerre 4-5 darabot is tudunk sütni.

Tápérték 1 adag palacsintában ( 8 darab) ( csak a palacsintatészta)

kcal: 161

fehérje: 14 g

szénhidrát:  19 g

zsír:  3 g

img_5582.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr208904888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2019.06.19. 17:07:34

A világon az egyik legjobb dolog, amikor úgy tudjuk élvezni az étel, hogy még jót is tesz nekünk és finom is.
Az egyik kedvencünk lett ez a recept, próbálunk egészségesen élni, plusz figyelni az egészségünkre www.ujsagomat.hu/penny-market/ előtte nyomozni szoktam online, hogy hol éri meg a vásárolni
süti beállítások módosítása