Hozzávalók 12 csirkecombhoz:
- csirkecomb
- kakukkfű
- só, bors
- 7 tojás
- reszelt parmezánsajt
- mandulatej
Hozzávalók édesburgonyához:
- édesburgonya
- szinesbors, só
- fokhagymakrém
- kakukkfű, rozmaring
- szerecsendió
Elkészítés:
5 db tojást keményre főzünk, majd krumplinyomóval átpaszírozzuk. Hozzáadunk még egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük, majd betöltjük a combok bőre alá. A csirkecombokat fűszerezzük, tepsibe helyezzük. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon 1-1,5 órát sütjük. Egy tojást felverünk belekeverjük a parmezán sajtot, és tejjel felöntjük, annyira, hogy sűrű maradjon. Ha átsült a hús, kivesszük, és bekenjük a parmezános tojásos mártással. Visszatesszük a sütőbe fólia nélkül még kb. fél órára. Ebből a végén átállíthatjuk a sütőt grill funkcióra, hogy szépen megpiruljon.
Az édesburgonyát megpucolom, felkockázom, sós vízben felteszem főni. Amikor már puhult de még nem főtt meg teljesen leszűröm és wokban pirítom tovább. A fűszereket ráteszem, és addig pirítom a wokban, amíg teljesen meg nem puhul.