Hozzávalók:
- 250 g meggy
- 185 g cocomas
- 1 evőkanál nyílgyökérliszt
- ízlés szerint eritrit
- 6 db szegfűszeg
- fahéj ízlés szerint
- fél citrom
- 2 db tojásfehérje
- 5 dkg eritrit
- csipet só
Elkészítés:
A meggyet vízzel felengedjük, és feltesszük főni, ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha felforrt a levet átöntjük egy másik edénybe. Kicsit hagyjuk a meggyet kihűlni,közbe a szegfűszeget vegyük ki belőle. Majd turmixoljuk össze. Öntsük fel a levével, és tegyük vissza főni. A cocomast a nyílgyökérliszttel keverjük ki, majd ha a meggylé felforrt öntsük hozzá. Ezután még ízesíthetjük, illetve reszeljünk hozzá kb. fél citrom héjat.
A habgaluskához a tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Mikor már félkész hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük a habot. Gyöngyöző vízbe kanállal szaggatjuk, és egy percig főzzük mindkét oldalát.