Házi csirkemell sonka
2016. június 27. írta: fittdieta

Házi csirkemell sonka

Amikor élelmiszerboltban intézem a heti bevásárlást, mindig gondban vagyok milyen felvágottat vegyek, vagy vegyek-e? Gluténmentes? Szójamentes? Laktózmentes? Ízfokozómentes? Ha találni is ilyet aranyáron van, és még akkor sem tudom mit eszek. De itt a tökéletes alternatíva, ami nagyon jól variálható. Egyetlen hátránya a bolti testvéréhez képest, hogy nem tárolható pár napnál tovább hűtőben sem.

Tudom, hogy ez a házi sonka recept futótűzként terjedt mostanában, de hátha van aki még nem találkozott vele, mert érdemes kipróbálni.

 

Hozzávalók:

- 250 g csirkemell

- só, bors, fokhagyma granulátum

Ízlés szerint mehet bele bármi: zöld fűszerek, pirospaprika, sajt stb.

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, és a fűszerekkel együtt aprító gépbe tesszük. Ha pürés az állaga alufóliára tesszük, és szorosan feltekerjük, a végeit szorosan összetekerjük, úgy, hogy egy rúd legyen belőle.Előmelegített sütőben 160 fokon 30 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. A legegyszerűbb hűtő hidegen szeletelni.

Eredeti recept ITT !

img_1409.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr818341032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása