Itt a zöldbab szezon, így az első recept most egy zöldbabfőzelék lett. Természetesen diétásan, így rántás nélkül készült. Feltétet is kínálhatunk hozzá, de én ezt a mennyiséget csak kettő adagra osztottam, így bőven elég volt magában is egy ebédre.
Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
- 450 g sárgahüvelyű zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál tápióka keményítő ( vagy étkezési keményítő, aki fogyaszt)
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál szárított tárkony
- só, bors
- 200 g 0,1 %-os natúr joghurt
- 4 dl víz
- kókuszolaj
Elkészítés:
A zöldbabnak felteszünk egy lábasba vizet, amelybe egy csipet sót teszünk. Ha felforrt, a forrásban levő vízbe tesszük a zöldbabot és megfőzzük. Nekem ez 6-7 perc volt. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, rádobjuk a megfőtt zöldbabot, és felöntjük kb. 4 dl vízzel. Én a zöldbab főzővízét használtam. A víz mennyiségét módosíthatjuk, annak megfelelően mennyire sűrű főzeléket szeretnénk. Főzzük kb. 10 percig, majd az 1/3-át az ételnek kivettem, és lepürésítettem a natúr joghurttal. Ezt visszaöntöttem a főzelék többi részéhez, fűszereztem, majd ha felforrt, belekevertem a tápióka keményítőt, és még további 10 percig főztem , amíg be nem sűrűsödik.
kcal: 204.18 g
fehérje: 12.88 g
szénhidrát: 39.58 g
zsír: 1.14 g