Legfinomabb palacsinta alaptészta
2016. június 23. írta: fittdieta

Legfinomabb palacsinta alaptészta

Van itt rengeteg palacsinta recept (vanília pudingos banános, zserbópalacsinta, epres túrós palacsinta, protein palacsinta torony lényegében ugyanarra épül, Szafi Paleo süteménylisztre. De a sok kísérlet ellenére nekem eddig ez a kedvencem.

Hozzávalók: ( 15-17 db palacsinta lesz belőle)

- 100 g zabliszt

- 150 g Szafi Fitt süteményliszt

- 30 g tejsavófehérje ( Dénes natura)

- 1 tojás

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- 4 dl cukormentes mandulatej

- 4 dl víz

- pár csepp vanília aroma

- kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

A liszteket, a tejsavófehérjét, és a szódabikarbónát elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, annyit h csomómentes sűrű állaga legyen. Majd hozzáadjuk a tojást, és elkeverjük benne. Ezután annyi vizet öntünk hozzá, hogy palacsinta állagot kapjunk. Hagyjuk pihenne egy 15-20 percet. Ezután elképzelhető, hogy még egy kis tejet vagy vizet igényel, mivel a zab felszívta. Ezután egy szilikonos ecset segítségével a palacsinta sütőt kikenjük kókuszolajjal, és közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Én kerámia bevonatos palacsinta sütőt használtam, így minimális kókuszzsír kellett hozzá, és egyáltalán nem tapadt le.

Tápérték 1 darabban töltelék nélkül

kcal: 63.29

fehérje: 3.95 g

szénhidrát: 7.92 g

zsír: 1.67 g

Bármivel tölthető, amivel szeretnénk. A képen cukormentes házi eperlekvárral ettem. És Waldenfarm cukormentes szirupokkal tálaltam, valamint gyümölcsökkel

img_4963.JPG

img_4964.JPG

img_4965.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr938834662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása