Most próbáltam először ezt a tésztát, és nagyon ízlett. Vettem azóta más fajtát is, biztos többet lesznek tészta receptek a blogon, mert tökéletesen beilleszthető az étrendbe.
A quinoa előnyei:
- fogyaszthatják vegák, vegánok
- gluténmentes
- magas ásványi anyag tartalom ( magas a magnézium, kálcium, vas, kálium, cink, foszfor tartalma)
- tartalmaz B, E, C vitamint és ß- karotiont
- lassan felszívodó szénhidrátot tartalmaz, magas a rost tartalma
- zsírtartalma magasabb mint a többi gabonaféléké, főként telítettlen zsírokat tartalmaz
- minden esszenciális aminosavat tartalmaz
- magas a fehérjetartalma (13,5-15,2 % ) ( Ezzel szemben a rizs fehérje tartalma 7,4 %)
Hozzávalók: (2 adaghoz)
- 60 g Éden Prémium quinoa tészta ( szélesmetélt, kurkuma ízésítésű)
- 150 g padlizsán
- 200 g csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 30 g sűrített paradicsom
- só, bors, rozmaring, fokhagyma granulátum
- fél dl víz
Elkészítés:
A tésztának egy lábasba felteszek vizet, és teszek hozzá egy csipet sót. Ha a víz felforrt beleteszem a szárazon kimért 60 g tésztát. Alacsony lángon 6-7 percig főzöm, majd hideg vízzel leöblítem és félreteszem.
Amíg a tészta elkészül, előkészítem a mártást. A hagymát apróra vágom, a gombát megmosom, kitöröm a csonkját, és nagyobb kockákra vágom. A hagymát ( olaj nélkül) wokban megfonnyasztom, erre jön a gomba majd a padlizsán. Közepesen lángon, kavargatás mellett, addig sütöm, amíg megfonnyadnak. Közben ízesítem a fűszerekkel, majd hozzáadom a paradicsom sűrítményt, és fél dl vizet. Alacsony lángon pár percig még főzöm, hogy az ízek összeérjenek. Ezután lehúzom a tűzről,és a leöblített tésztát hozzákeverem. A tetejét megszórtam még rozmaringgal, és így tálaltam
Tipp: Természetesen tehetünk sajtot is a tetejére, diétának megfelelően. Én ezt most kihagytam.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 144
fehérje: 7.81 g
szénhidrát: 26.29 g
zsír: 1.3 g