Hozzávalók:
- 3 közepes alma
- víz
-5 dl mandulatej
- fahéj
- eririt
- szerecsendió
- 2 tojássárgája
- 3 dkg nyílgyökérliszt
- vaníliaaroma
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, és felöntjük vízzel, majd feltesszük főzni. Eközben befűszerezzük a fahéjjal, szerecsendióval, és ízlés szerint adunk hozzá eritritet. ( nálam kb 3 evőkanál). Ha megfőtt benne az alma, a víz felét leöntjük róla, és felöntjük 4 dl mandulatejjel, Ezután én még ízesítettem egy kis fahéjjal, és vaníliaaromával. A nyílgyökérlisztet ( valószínű sima keményítővel is működhet) a két tojás sárgáját és 1 dl mandulatejet összekeverjük, majd a felforrt alma leveshez öntjük, folyamatos kevergetés mellett. Pár perc alatt besűrűsödik, és kész is van.