Almás- vaníliás leves
2015. október 15. írta: fittdieta

Almás- vaníliás leves

Hozzávalók:

- 3 közepes alma

- víz

-5 dl mandulatej

- fahéj

- eririt

- szerecsendió

- 2 tojássárgája

- 3 dkg nyílgyökérliszt 

- vaníliaaroma

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, és felöntjük vízzel, majd feltesszük főzni. Eközben befűszerezzük a fahéjjal, szerecsendióval, és ízlés szerint adunk hozzá eritritet. ( nálam kb 3 evőkanál). Ha megfőtt benne az alma, a víz felét leöntjük róla, és felöntjük 4 dl mandulatejjel, Ezután én még ízesítettem egy kis fahéjjal, és vaníliaaromával. A nyílgyökérlisztet ( valószínű sima keményítővel is működhet) a két tojás sárgáját és 1 dl mandulatejet összekeverjük, majd a felforrt alma leveshez öntjük, folyamatos kevergetés mellett. Pár perc alatt besűrűsödik, és kész is van.

img_0304.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr27968574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.