Tejszínes csirkés penne
2015. december 06. írta: fittdieta

Tejszínes csirkés penne

Hozzávalók (4 személy részére):
1 kg csirkemell
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
rozmaring                                                                                                                                             bazsalikom
2 dl kókusztejszín
5 dkg parmezán
só, bors

Hozzávalók a tésztához
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
20 dkg Dia wellness szénhidrát csökkentett penne
2 dkg kókuszolaj

Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel, de nem kell túl vékonyra.  Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd olívaolajon pirítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel. Tegyük a csirkemellhez a rozmaringgal és bazsalikommal együtt és közepes lángon süssük szép lassan tovább. Amikor már majdnem kész, öntsük fel tejszínnel, adjuk hozzá a parmezán és főzzük tovább 10-15 percig.
A pennét főzzük lobogó, sós vízbe "al dente"-re. Egy magas falú serpenyőbe, vagy egy wokba olvasszuk fel a kókuszzsírt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Pirítsuk addig, amíg már eléggé illatozik és ekkor adjuk hozzá a leszűrt tésztát. Forgassuk át, majd tálaljuk csirkemellel és locsoljuk meg parmezános-tejszínes szósszal.

img_0693.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr958144102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása