Villámgyors Mustáros csirkemell bulgurral
2016. január 06. írta: fittdieta

Villámgyors Mustáros csirkemell bulgurral

Hozzávalók:

- 600 g csirkemellfilé

- 4 evőkanál mustár

- olívaolaj

- pirospaprika

- fokhagyma, vagy fokhagymakrém

- só, bors, oregáno, kakukkfű, rozmaring

- babérlevél

- fél bögre bulgur

Elkészítés

A csirkemellfilét megmossuk, majd felkockázzuk. Olívaolajon fehéredésig pirítjuk, közben fűszerezzük ízlés szerint. Ezután hozzátesszük a mustárt és felöntjük vízzel. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha nem elég sűrű, egy kevés nyílgyökér liszttel tudsz javítani az állagán. A bulgurt megmossuk, majd kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint mehet hozzá oregánó vagy kakukkfű. Ha felforrt, alacsony lángra levesszük és fedő alatt tíz percig főzzük. Utána lehúzzuk a tűzről, babérlevelet teszünk bele, és fedő alatt hagyjuk, amíg teljesen megpuhul.

img_1029.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr608247028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása