Hozzávalók:
- 600 g csirkemellfilé
- 4 evőkanál mustár
- olívaolaj
- pirospaprika
- fokhagyma, vagy fokhagymakrém
- só, bors, oregáno, kakukkfű, rozmaring
- babérlevél
- fél bögre bulgur
Elkészítés
A csirkemellfilét megmossuk, majd felkockázzuk. Olívaolajon fehéredésig pirítjuk, közben fűszerezzük ízlés szerint. Ezután hozzátesszük a mustárt és felöntjük vízzel. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha nem elég sűrű, egy kevés nyílgyökér liszttel tudsz javítani az állagán. A bulgurt megmossuk, majd kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint mehet hozzá oregánó vagy kakukkfű. Ha felforrt, alacsony lángra levesszük és fedő alatt tíz percig főzzük. Utána lehúzzuk a tűzről, babérlevelet teszünk bele, és fedő alatt hagyjuk, amíg teljesen megpuhul.