Hozzávalók:
-12 dkg zabliszt
-6dkg zabpehely
- 8 dkg eritrit
- vanília aroma
- 3 csík diabetikus étcsokoládé
- aszalt meggy ízlés szerint
-1 dl cukormentes mandulatej
- 1 tojás
- 5 ek. kókuszolaj
- 2 tk. sütőpor
Elkészítés:
A csokit és a gyümölcsöt apróra vágjuk, majd mindent összekeverünk. Körülbelül egy evőkanálnyi masszát sütőpapírra teszünk, majd kilapítjuk. Így járunk el a többivel is, és előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűl, ropogós keksz lesz belőle :)
Tipp: bármilyen aszalt gyümölcs, mag keverhető bele. ( mazsola, áfonya, meggy, aszalt gyümölcs mix, különböző sózatlan magok, mint mandula, diófélék, mogyóró. Ízesthető zsírszegény kakaóporral is.