Házi csirkemájkrém szénhidrát csökkentett bagettel
2016. július 05. írta: fittdieta

Házi csirkemájkrém szénhidrát csökkentett bagettel

Nagyon megkívántam a ráérős, meleg bagettes, májkrémes, hagymás, paradicsomos reggeleket. Mint amikor gyerekkoromban  tele volt  az asztal finom zöldségekkel, főtt tojással, felvágottakkal  és a meleg, friss kenyér illata lengte be a konyhát. Így hát, hogy elkerüljem, hogy a pékségben kössek ki, ahol már 100 méterről érezni az illatokat, fogtam magam és gyorsan sütöttem egy kis bagettet. Ez most Szafi paleo, gluténmentes kornspitz receptje alapján készült, kis módosításokkal. Viszont én inkább valamilyen buci jelleget kívántam, így módosítottam a formán.

A bagettekre csirkemájkrémet készítettem, ami meg se közelíti a boltit, és nagyon gyorsan megvan.Pontosan nem mértem, hogy ez a májkrém, hány bagett/ kenyér megkenésére elég, de elég nagy adag, így pár napig biztos tud egy egész család reggelizni belőle. Ha mégis megmaradna, itt egy tuti recept a felhasználásához. Készítsetek belőle csirkemájas batyut.

Hozzávalók a bagetthez ( 4 darab)

- 80 g Szafi Fitt CH csökkentő liszt ( megvásárolhatod ITT)

- 40 g tápióka keményítő ( megvásárolhatod ITT)

- 10 g chia mag ( megvásárolhatod ITT)

- 1 db tojás

- 100 g tojásfehérjelé

- 150 g cukormentes mandulatej

- 1 kk. édeskömény

- 1 kk. kömény

- 4 g só

- 3 g szódabikarbóna

- tetejére: szezámmag, lenmag

- bambuszrostliszt a nyújtáshoz ( megvásárolhatod ITT)

Elkészítés:

Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszrostliszttel megszórt felületen, majd osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőlük bucikat. Vágjuk be 3 helyen, kenjük meg tojásfehérjével, majd szórjuk meg szezámmaggal és lenmaggal.Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőbe, alsó-felső programon 35 percig süssük.
Hozzávalók a csirkemájkrémhez:
- 500 g csirkemáj
- 1 vöröshagyma
- 1 ek. dijoni mustár
- 2 db főtt tojás
- 30 g parmezánsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- majoranna
- szinesbors
- só
- kevés kókuszolaj a sütéshez
Házi csirkemájkrém elkészítése:

A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük. Ha kész megucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Közben a  vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kókuszolajon megpirítjuk. Rádobjuk a csirkemájat, fűszerezzük a borssal, a majorannával, és a zúzott fokhagymával.( A sót majd a legvégén adjuk hozzá, ha kihűlt, hogy ne keményedjen meg a máj) Addig pirítjuk, amíg teljesen átsül, de figyeljünk, hogy ne süssük túl. Ezután hagyjuk kihűlni. Átöntjük egy magas falú, olyan edénybe, amibe tudjuk pürésíteni. Hozzáadjuk a tojást, a parmezánt, a mustárt és botmixerrel krémesre pürésítjük. A legvégén hozzáadjuk a sót.

Tápérték 100 grammban

kcal: 131.51

fehérje: 16.37 g

szénhidrát: 3.86 g

zsír: 5.32 g

img_5294.JPG

img_5291.JPG

img_5292.JPG

img_5290.JPG

img_5293.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr488865430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása