A túrós nokedli sütve is finom tud lenni. És bár a sonka, sajt kombináció növeli a zsír értékét, a túró miatt kifejezetten fehérjedús lett az étel. A nokedli receptjét, Szafi receptje alapján készítettem.
Hozzávalók: ( 4 kis adag)
- 300 g zsírszegény túró
- 10 g útifűmaghéj liszt
- 10 g tengeri só
- 140 g zabliszt
- 2,5 dl víz
- 100 g tolle light trappista sajt
- 80 g parasztsonka
- 200 ml zsírszegény natúr joghurt
Elkészítés:
A túrót, útifűmaghéjlisztet, sót, zablisztet, vizet összekeverjük, hogy nokedli tészta állagot kapjunk. Forró, de nem lobogó enyhén sós vízbe szaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére leszűrjük. Összekeverjük az apró kockákra vágott sonkával, és a joghurt felével. Hőálló edénybe öntjük ( nekem 20*20 cm-es szilikonos tepsi volt). A tetejére simítjuk a joghurt másik felét, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöttem. Azért, hogy a sajt is szépen megpiruljon, az utolsó 10 perc grill funkción volt.
Tápérték 1 adagban ( 250 g)
kcal: 337.42
fehérje: 31.66
szénhidrát: 29.06
zsír: 9.95