Gnocchi hozzávalók:
- 200 g édesburgonya
- 1 tojás
- kb. 170 g zabpehelyliszt
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
- őrölt szegfűszeg
Mártás hozzávalók:
- 15-20 dkg grillezett lazac
- vörös hagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- 1 cocomas
- kevés kókuszolaj
- reszelt parmezán ízlés szerint
Eredeti recept: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/
Elkészítés
A lazacot sóztam, borsoztam és a sütőben grill alatt pirosra sütöttem. Az édesburgonyát megpucoltam, nagyobb darabokba vágtam és sós vízben puhára főztem. Krumplinyomóval összetörtem, és a többi hozzávalóval egy laza tésztát gyúrtam. Ujjnyi vastag hengereket formáztam, amiből 2-3 cm-es darabokat vágtam, kicsit megnyomtam egy villával, hogy mutatósabb legyen. Lobogó, enyhén sós vízben addig főztem, amíg feljöttek a gnocchik a felszínre, majd leszűrtem.
A mártáshoz a hagymát sóval, borssal, friss bazsalikommal üvegesre pároltam, hozzátettem a villával összetört lazacot, a cocomas-t és kevés reszelt parmezánt. Ha túl sűrű lett a mártás, egy kevés mandulatejjel vagy kókusztejjel fel lehet önteni. A kész gnocchi-t a szószhoz öntöttem.