Hozzávalók a tésztához(1 rúdhoz):
- 20 dkg Dia-wellness sütőliszt
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 tojás
- fél cs. sütőpor
- fél pohár 0,1%-os natúr joghurt
- eritrit ízlés szerint ( nálam kb 2 evőkanál)
- csipet só
Hozzávalók meggyes töltelékhez:
- 400 g magozott meggy
- 50 g eritrit
- 1 tk. fahéj
- 2 ek zabkorpa
Hozzávalók almás töltelékhez:
- 400 g reszelt alma
- 50 g eritrit
- 1 ek. fahéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és tegyük egy éjszakára hűtőbe, de elég neki egy óra is. A képen látható módon töltsük meg, Egyenként kinyújtom a tésztát, a keskenyebb részét gondolatban 3 részre osztom, és a két szélső részt derelye- vagy pizzavágóval 2 cm-ként bevagdalom. A simán maradt közepén egyenletesen eloszlatom a tölteléket, és a bevagdalt széleket keresztbe, egymásba hajtogatom. Célszerű először a két végét ráhajtani, hogy ne folyjon ki a töltelék és utána két oldalról a széleket Mindkét tölteléket nyomkodjuk ki, mielőtt megtöltjük. A meggye tölteléknél 1-2 evőkanál zabkorpát keverjünk a töltelékhez, és a töltelék alá is érdemes tenni, hogy ne ázzon át a tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percet.