Hajtogatott sajtos túrós pogácsa
2015. október 19. írta: fittdieta

Hajtogatott sajtos túrós pogácsa

Hozzávalók:

- 50 dkg Dia- wellness sütőliszt

- fél dl langyos mandulatej

- 2 zacskó porélesztő ( ami 4 dkg friss élesztőnek felel meg )

- 1 tojás

- 10 dkg reszelt light trapista sajt

- 25 dkg zsírszegény túró

- 1,5 dl zsírszegény 0,1%-os natúr joghurt

- 10 dkg olvasztott kókuszzsír

- 2-3 teáskanál só

- 15 dkg sajt a hajtogatáshoz

- 1 felvert tojás a tetejére

- 5 kg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

 A tejben simára keverjük az élesztőt .  A lisztben elkeverjük a sót, összekeverjük a túróval és reszelt sajttal, hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, a tojást és a joghurtot.Végül az élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztát. Lágy tészta legyen, de ne legyen ragacsos! Ha esetleg úgy érezzük, adhatunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.
Összegyúrás után enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra (max. 1 cm vastagra), egyenletesen szétszórjuk rajta a reszelt sajt felét, majd  hajtogatjuk: vagyis az egyik szélét ráhajtjuk a tészta 2/3-ra,( jobbról balra majd erre rá a másik szélét is( balról jobbra), aztán kettéhajtjuk.( lentről, felfelé)
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk a tésztát, hogy ne száradjon ki és 30 percig pihentetjük.
Majd ismét kinyújtjuk téglalap alakúra, megszórjuk a reszelt sajt másik felével, megismételjük a hajtogatást és 30 percre letakarjuk. Végül kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm magasra (ne lapítsuk nagyon le), becsíkozzuk/rácsozzuk a tetejét és egyenletes kockákra/négyzetekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, a tetejét lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. 
image-1_15.jpg
image-1_16.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr507990605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása