Hozzávalók:
- 20 dkg Dia wellness liszt
- 1 cs. szárított élesztő
- 1,5 dl mandulatej
- 1 csipet só
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál eritrit
- 2 dkg kókuszzsír
Hozzávalók a krémhez:
- 1,5 dl mandulatej
- 10 dkg eritrit
- 30 dkg darált dió
- 6 szem szilva
- őrölt fahéj
- por eritrit
Elkészítés:
A langyos mandulatejben az élesztőt felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tészta hozzávalóit, végül a tejben elkevert élesztőt is hozzáadjuk. Összegyúrjuk, majd konyharuha alatt duplájára kelesztjük. Addig elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a por eritritet, és a darált diót. Lassú tűzön krémesre főzzük. A szilvákat kimagozzuk, majd negyedekre vágjuk. Ízlés szerint fahéjjal, eritrittel ízesítjük. Ha a tészta megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk, akkorára, hogy egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsit ki tudjunk bélelni vele. Erre rásimítjuk a diós krémet, majd ráhelyezzük a szilvákat. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.