Májjal töltött göngyölt csirkemell
2015. december 06. írta: fittdieta

Májjal töltött göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

- 500 g csirkemellfilé  

- 1 csomag szeletelt bacon

- 40 dkg csirkemáj

- 1 fej vöröshagyma  

- só, bors ( vagy színesbors)

- olívaolaj 

Elkészítés:

A húst megmosom, vékony szeletekre vágom és kissé kiklopfolom, sózom, borsozom.
A hagymát megtisztítom és apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a megmosott csirkemájat, sózom, borsozom és pár perc alatt átforgatom, megpirítom. Félreteszem hűlni.
Alufóliából hosszabb csíkot tépek, erre fektetem sorban a baconszeleteket. Beterítem csirkemell szeletekkel, majd a közepére halmozom egy csíkban  a tölteléket.
Az alufólia segítségével feltekerem a húst, majd a két végén összecsavarom a fóliát. Tepsibe teszem a tekercseket és 180 fokon nagyjából 35-40 percig sütöm őket. Ezután leveszem az alufóliát mindegyikről és magasabb hőfokra (grillre) kapcsolva megpirítom a bacont rajtuk.
Tálalás előtt szeletelem, nem túl vékonyan. A maradék alufóliába csavarva és hűtőben tárolva, másnap gyönyörű vékonyan szeletelhető.
Köret nálam most sült édesburgonya volt, de jó lehet hozzá a rizs, bulgur, vagy kuszkusz is.

img_0684.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr318144206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása