Hozzávalók:
- 35 dkg Dia-wellness sütőliszt
- 20 g élesztő
- 2 dl cukormentes mandulatej
- csipet só
- 30 g eritrit
- 3 tojássárgája
- 25 g kókuszolaj
- 2 evőkanál zsírszegény holland kakaópor + fél dl cukormentes mandulatej
Tetejére:
- 1 tojássárgája
- fél dl cukormentes mandulatej
- 2 teáskanál eritrit
Elkészítés:
Az langyos tejben egy teáskanál eritritet keverünk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, az eritritet, a tojássárgáját, a kókuszolajat, hozzákeverjük a maradék tejet, majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt. A tészta 1/3-át átrakjuk egy másik edénybe és belekeverjük a kakaót és a tejet. Mindkét tésztát átgyúrjuk, és 1 órát lefedve meleg helyen kelesztjük. A kakaós adagból egy rudat sodrunk, a másik tésztából pedig kettőt. Hármas fonásban befonjuk, úgy, hogy a kakaós legyen középen. A végeit összenyomkodjuk és befonjuk, majd a másik végeit is összenyomjuk. Letakarva még 30 percig kelesztjük. A tojássárgáját az eritrittel és a tejjel összekeverjük és megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 190 fokon 40 percig sütjük. Félidőben letakarom alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg , de a belseje még süljön. Hagyjuk kicsit kihűlni, és szeletelhető is.