Görög húsvéti kalács
2016. március 08. írta: fittdieta

Görög húsvéti kalács

Egy újabb húsvéti recept, amibe nem kell élesztő. És a másik érdekesség, hogy bár szezámmag van rajta, ez a kalács mégis édes. Az eredeti receptet ITT találtam.

Hozzávalók:

- 200 g Dia-wellness CH csökkentett liszt

- 10 dkg kókuszolaj

- 75 g eritrit

- 2 tojássárgája

- fél dl cukormentes mandulatej

- 1 tk. sütőpor

- 1 tasak xilites vaníliás cukor

Hozzávalók a kenéshez:

- 1 tojássárgája

- 1 tk. eritrit

- szezámmag

Elkészítés:

Az olvasztott kókuszolajat habosra keverjük az eritrittel, majd fokozatosan hozzákeverjük a mandulatejet valamint egyenként a tojássárgákat és vaníliás cukrot. A sütőport elkeverjük a liszttel és a tojásos masszához adjuk. Ezután kézzel jól összegyúrjuk, 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből kivéve a tésztát két részre osztjuk. A tészta egyik felét kézzel elkezdjük fokozatosan rúddá sodorni, amikor elég vékony levágjuk, esetleg még vékonyítjuk, és S – formára vagy hajfonathoz hasonló formára alakítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük a tojássárgás, vizes, eritrites keverékkel, megszórjuk szezámaggal, előmelegített sütőben, közepes hőfokon halvány pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt. 

Tápérték:(1 db, 60g)

205 kcal

7 g fehérje

10 g szénhidrát

14 g zsír

 

img_1820.JPG

img_1821.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr218439882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása