Egy újabb húsvéti recept, amibe nem kell élesztő. És a másik érdekesség, hogy bár szezámmag van rajta, ez a kalács mégis édes. Az eredeti receptet ITT találtam.
Hozzávalók:
- 200 g Dia-wellness CH csökkentett liszt
- 10 dkg kókuszolaj
- 75 g eritrit
- 2 tojássárgája
- fél dl cukormentes mandulatej
- 1 tk. sütőpor
- 1 tasak xilites vaníliás cukor
Hozzávalók a kenéshez:
- 1 tojássárgája
- 1 tk. eritrit
- szezámmag
Elkészítés:
Az olvasztott kókuszolajat habosra keverjük az eritrittel, majd fokozatosan hozzákeverjük a mandulatejet valamint egyenként a tojássárgákat és vaníliás cukrot. A sütőport elkeverjük a liszttel és a tojásos masszához adjuk. Ezután kézzel jól összegyúrjuk, 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből kivéve a tésztát két részre osztjuk. A tészta egyik felét kézzel elkezdjük fokozatosan rúddá sodorni, amikor elég vékony levágjuk, esetleg még vékonyítjuk, és S – formára vagy hajfonathoz hasonló formára alakítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük a tojássárgás, vizes, eritrites keverékkel, megszórjuk szezámaggal, előmelegített sütőben, közepes hőfokon halvány pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.
Tápérték:(1 db, 60g)
205 kcal
7 g fehérje
10 g szénhidrát
14 g zsír