Az életmódváltás alatt nekem legjobban a pékáruk hiányoztak ( a tészta mellett). Reggelire mindig szendvicset ettem. Bár már nehezen tudom a reggelem zabkása nélkül elképzelni, néha kell a változatosság. Ez a kifli a zabliszt miatt kellő mennyiségben tartalmaz lassan felszívódó szénhidrátot, azonban a Szafi lisztnek köszönhetően lehetett csökkentetni a CH tartalmát. A túró miatt pedig igazán puha lett.
Tipp: A zablisztet én mindig úgy készítem, hogy a zabot kávédarálóban ledarálom. Többen jelezték, hogy nem kaptak nyújtható tészta állagot. Elképzelhető, hogy emiatt, így én azt javaslom, hogy a víznek csak a felét öntsétek először hozzá, és ha a tészta kívánja, akkor adagoljátok hozzá folyamatosan, amennyit felvesz.
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 40 g zabliszt
- 40 g szafi fitt ch csökkentő liszt
- 6 g sütőpor
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 1 dl meleg víz
- 100 g zsírszegény túró
- 1 púpos tk. só
- fokhagymapor
- bambuszrost liszt ( nyújtáshoz)
Elkészítés:
A liszteket a sütőporral, sóval, fokhagymaporral elkeverjük. Egy másik edénybe simára keverjük a tojást, a tojásfehérjét és a meleg vizet. Majd a lisztes keverékhez adjuk.Végül belekeverjük a túrót. Pihentetjük a tésztát 5 percig, majd bambuszrost lisztes felületen kinyújtjuk kör alakúra, és 4 cikkre vágjuk. A cikkeket a hosszabbik oldaluknál fogva feltekerjük, és szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük. Vízzel megkenjük a tetejét, és megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 76.28 g
fehérje: 7.11 g
szénhidrát: 8.23 g
zsír: 2.17 g