Túrós zablisztes kifli szénhidrát csökkentetten
2016. április 09. írta: fittdieta

Túrós zablisztes kifli szénhidrát csökkentetten

Az életmódváltás alatt nekem legjobban a pékáruk hiányoztak ( a tészta mellett). Reggelire mindig szendvicset ettem. Bár már nehezen tudom a reggelem zabkása nélkül elképzelni, néha kell a változatosság. Ez a kifli a zabliszt miatt kellő mennyiségben tartalmaz lassan felszívódó szénhidrátot, azonban a Szafi lisztnek köszönhetően lehetett csökkentetni a CH tartalmát. A túró miatt pedig igazán puha lett. 

Tipp: A zablisztet én mindig úgy készítem, hogy a zabot kávédarálóban ledarálom. Többen jelezték, hogy nem kaptak nyújtható tészta állagot. Elképzelhető, hogy emiatt, így én azt javaslom, hogy a víznek csak a felét öntsétek először hozzá, és ha a tészta kívánja, akkor adagoljátok hozzá folyamatosan, amennyit felvesz.

Hozzávalók 4 darabhoz:

- 40 g zabliszt

- 40 g szafi fitt ch csökkentő liszt

- 6 g sütőpor

- 1 tojás

- 1 tojásfehérje

- 1 dl meleg víz

- 100 g zsírszegény túró

- 1 púpos tk. só

- fokhagymapor

- bambuszrost liszt ( nyújtáshoz)

Elkészítés:

A liszteket a sütőporral, sóval, fokhagymaporral elkeverjük. Egy másik edénybe simára keverjük a tojást, a tojásfehérjét és a meleg vizet. Majd a lisztes keverékhez adjuk.Végül belekeverjük a túrót. Pihentetjük a tésztát 5 percig, majd bambuszrost lisztes felületen kinyújtjuk kör alakúra, és 4 cikkre vágjuk. A cikkeket a hosszabbik oldaluknál fogva feltekerjük, és szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük. Vízzel megkenjük a tetejét, és megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 76.28 g

fehérje: 7.11 g

szénhidrát: 8.23 g

zsír: 2.17 g

img_2360.JPG

img_2359.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr368580542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása