Habos epres szelet
2016. április 24. írta: fittdieta

Habos epres szelet

Itt az eperszezon, és most egy könnyű habos epres szelet készült belőle. Az eredeti receptet Juditka konyhája oldalon találtam, ezt alakítottam át. 15 szelet lett ebből a mennyiségből.

Hozzávalók a tésztához:

- 300 g Dia wellness CH mínusz lisztkeverék

- 100 g eritrit

- 150 g teavaj

- 1,5 csomag sütőpor

- 1 tojássárgája

- 125 g tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

- 3 db tojásfehérje

- 45 g eritrit

- 1 tk. citromlé

- 330 g eper

- 20 g nyílgyökérliszt ( vagy étkezési keményítő)

Elkészítés:

A lisztet tálba szórom, hozzáadom a sütőport és az eritritet is elkeverem benne. Majd a hideg vajat kockákra vágom belemorzsolom a lisztbe. Hozzáadom a tojássárgáját és a tejfölt, és omlós tésztát gyúrok belőle.A tészta 2/3 részét alufóliába csomagolom, majd külön az 1/3 részét is, és beteszem a hűtőbe 30 percre.

A tészta nagyobbik részét ( ez a 2/3) kiveszem a hűtőből,és kinyújtom akkorára mint a tepsi, és beleillesztem. Villával megszurkálom, és 10 percig elősütöm 180 fokon a legalsó sínen.

Amíg sül,addig elkészítem a tojáshabot.A fehérjét a citromlével félig felverem, majd fokozatosan hozzáadom az eritrittel elvegyített nyílgyökérlisztet. ( Ha nincs nyílgyökérliszted, étkezési keményítőt tudsz helyette használni.) Ha tészta megsült rásimítom egyenletesen a tojáshabot, és a tetejét kirakom a szeletekre vágott eperrel. Ezután kiveszem a hűtőből a tészta kisebbik részét, és kézzel rámorzsolom a tésztát az eperre.

Az alsó rácson 170 fokon 25 percig sütöttem még, amíg a tetején szépen megpirul a tészta.

Tipp: A tojásfehérje habot lehet több tojásból, kb. 5 darabból készíteni, hogy magasabb legyen a töltelék.

Tápérték 1 szeletben:
   
kcal: 174.72


fehérje:
7.34 g

szénhidrát: 10.35 g

zsír: 10.67 g

img_2551.JPG

img_2552.JPG

img_2553.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr798634952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása