Vaníliakrémes epres pisztáciás pite torta
2016. május 01. írta: fittdieta

Vaníliakrémes epres pisztáciás pite torta

Anyák napja alkalmából én ezzel a süteménnyel lepem meg Édesanyámat. Remélem tartja a jó szokását, miszerint havonta kb. egyszer ül le a facebook elé, és én előbb hazaérek ezzel a finomsággal, mint a sütemény híre. Azért a sütihez hozzátartozik, hogy aki diétázik csak mértékkel fogyassza, mivel a vanília krémnek, mascarponenak köszönhetően a zsírtartalma elég magas, de kárpótlásul nagyon finom. :)  Az eredeti receptet Gesztenye blogján találtam, köszönet érte!

Hozzávalók a tésztához:

- 100 g Dia wellness CH mínusz lisztkeverék

- 100 g Dia Wellness sütőliszt

- 50 g eritrit

- 90 g teavaj

- 1 csomag sütőpor

- 1 tojássárgája

- 80 g natúr joghurt

- fél citrom reszelt héja

Hozzávalók a krémhez:

- 4 tojássárgája

- 80 g eritritol

- 1 vaníliarúd kikapart magja

- 60 g kókuszkrém

- 2,5 dl kókusztej

- 150 g low fat mascarpone

- 1 ek nyílgyökérliszt ( vagy étkezési keményítő)

Hozzávalók a tetejére:

- eper

- durvára vágott natúr pisztácia

Elkészítés:

A lisztet tálba szórom, hozzáadom a sütőport és az eritritet is elkeverem benne. Majd a hideg vajat kockákra vágom belemorzsolom a lisztbe. Hozzáadom a tojássárgáját és a natúr joghurtot, reszelt citromhéjat, és omlós tésztát gyúrok belőle. A tésztát alufóliába csomagolom, és minimum fél órára hűtőbe teszem. Ha letelt az idő, kiveszem a hűtőből és lisztes felületen akkora kör alakúra nyújtom, mint a formánk. Villával megszurkálom, a tetejére sütőpapírt helyezek, és babot teszek rá, hogy ne púposodjon fel. Az alsó rácson 170 fokon 20 percig sütöttem, majd levettem a babot és a sütőpapírt és további 15 percig sütöttem még.

A krémhez a tojássárgájákat habosra keverem az eritrittel, majd belekeverem a vanília rúd kikapart magját. Egy másik edénybe kikeverem a kókusztejet a kókusztejszínnel, és hozzáöntöm a tojásos masszához. Felteszem egy edénybe főzni, figyelve, hogy ne forrjon fel, mert kicsapódik a tojás.Fokozatos hozzákeverjük a nyílgyökérlisztet, és addig keverjük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt elkeverjük benne a mascarponet, és a krémet betöltjük a kihűlt pite tésztánkba.

A tetejét szeletekre vágott eperrel, és apróra vágott pisztáciával díszítjük.

 

img_2589.JPG

img_2590.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr898676964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása