Diétás lekváros bukta gömbök
2015. október 19. írta: fittdieta

Diétás lekváros bukta gömbök

Hozzávalók:

- 2,5 dl langyos mandulatej

- 20 dkg élesztő ( ennek megfelelő mennyiségű porélesztőt használtam, 1 zacskó)

- 4 dkg eritrit

- 25 dkg Dia-wellness sütőliszt

- 25 dkg Dia Wellness zero6 liszt

- csipet só

- 2 tojás

- 10 dkg kókuszolaj

- xilites sárgabaracklekvár

- darált dió

- kókuszolaj hempergetéshez

Elkészítés:

A langyos tejbe beleöntöm a porélesztőt. A liszteket  a többi cukorral, sóval összekeverem, ráöntöm a tojásokat, majd az olvadt kókuszzsírral és az élesztős tejjel összegyúrom és alaposan kidolgozom.
Duplájára kelesztem, kb egy órát pihentetem.
 Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtom,  7x7 cm-es négyzetekre vágom  (30 db legyen belőle), melynek közepére halmozom a házi lekvárt, feltekerem, két szélét behajtom, lenyomkodom, hogy ne folyjon ki belőle a lekvár sütés közben(gömböket formálok). A buktákat alaposan megkenem kókuszolajjal, és meghempergetem a darált dióban, majd szorosan egymás mellé sorakoztatom. A tepsiben még kb. 15 percig kelesztem, majd előmelegített 180 fokos  sütőben 20-25 percig sütöm. Körülbelül a sütési idő felénél - amikor a bukta teteje már szép aranybarna - letakarom a tepsit alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg, de belül még süljön tovább. Porcukorral meghintve fogyasztható.
image-1_18.jpg
 
image-1_17.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr997990491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása