Hozzávalók 4 főre :
- 500 g csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g paradicsompüré
- víz
- 300 g bulgur
- fűszerek ( oregano, kakukkfű, rozmaring, só, szinesbors, fokhagyma granulátum)
- fokhagymakrém
- kókuszolaj
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, kókuszolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkét, és addig fehéredésig sütjük, közben fűszerezzük. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. ( nem baj ha soknak tűnik a víz). Ezután hozzáadjuk a bulgurt, és alacsony lángon fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhul a bulgur, ami fel fogja venni a vizet. Kb 15 perc alatt fő meg a bulgur.
Tápérték 1 adagban:
fehérje: 39.63 g
szénhidrát:59.49 g
zsír: 2.03 g