Hozzávalók a tésztához:( 4 darabhoz)
- 120 g Szafi Fitt paleo kelt tészta helyettesítő nyújthatós sós liszt (ITT kapható!)
- 35 g Szafi Fitt kókuszolaj (kókuszolaj ITT!) - folyékony (!!!)
- 140 g meleg(!!!) víz
- 1 M-es tojásfehérje
- 1 tojás a kenéshez
- ízlés szerint szezámmag ( elhagyható)
A tészta eredeti receptje itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/11/szafi-fitt-dietas-pizzas-croissant.html
Hozzávalók a töltelékhez:
- 40 dkg csirkemáj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma ( vagy fokhagymakrém)
- 2 teáskanál mustár
- 2 kemény tojás
- 1 evőkanál parmezán sajt
- olívaolaj
- só bors
Hozzávaló a tetejére:
- 1 tojás a kenéshez
- ízlés szerint szezámmag ( elhagyható)
Tipp: Ha marad a töltelékből, tökéletes májkrém helyett. Én abonett kenyérre kenve ettem a maradékot.
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, felkockázzuk. Olívaolajon megpároljuk rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a májat, az átnyomott fokhagymát, és az egészet átsütjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, és egy picit hűlni hagyjuk. Ekkor hozzáadjuk az áttört főtt tojást, a lereszelt sajtot, a mustárt,és a fokhagymakrémet, ha azt használtunk.Botmixerrel krémesre pürésítjük.
A téglalap alakú tésztát képzeletben felezzük meg. Egyik felére halmozzuk a csirkemájat, a másik felét 3 csíkban késsel vágjuk be, és hajtsuk rá a töltelékre. A széleit nyomkodjuk le, és kenjük meg tojással. A tetejét szezámmaggal megszórhatjuk. Nálam ez most kimaradt. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon készre.