Hozzávalók:
- 1 db vaníliarúd ( forgatáshoz)
- 10 dkg porrá őrölt eritrit ( forgatáshoz)
- 10 dkg darált mandula
- 1 csipet só
- 8 dkg por eritrit
- 2 csomag vanillincukor ( xilites)
- 25 dkg Dia wellness sütőliszt
- 20 dkg kókuszolaj
Elkészítés:
A lisztet, a vaníliás cukrot, az eritritet, a sót, a mandulát és a kókuszolajat elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és kifliszerűen megformázunk. A kifliket sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 175-200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük.
A por eritritet a vaníliarúdból kikapart vaníliapéppel összekeverjük. A kiflit közvetlenül a sütés után levesszük a sütőpapírról és még forrón a cukorkeverékbe forgatjuk.
Tippek:
A vaníliapép akkor oszlik el legjobban, ha a cukorral együtt átszitáljuk. Természetesen készen kapható vaníliás cukrot is felhasználhatunk.